2008. március 26., szerda

Mézeskalács


Hozzávalók:
2 dl méz
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 felvert tojás
2 kk.mézeskalács fűszerkeverék
80 dkg liszt
1kk. szódabikarbóna.

Elkészítése:
A mézet megmelegítjük,hozzáadjuk a porcukrot és margarint.
Ezután belekeverjük a felvert tojásokat,a fűszert,szódabikarbónát.Majd fokozatossan a lisztet.
Jól összegyúrjuk.
Egy éjszaka hűtőben állni hagyjuk.(akár 1 nap).
Mikor kivesszük,kb. 20 percig radiátoron melegítjük.
Vékonyra nyújtjuk.180-200 fokon kb. 8 percig sütjük.
A tetejét tojáshabbal díszítjük.Ez 1 tojásfehérje,15 dkg porcukorral felverve.
Azonnal omlós.Nem kell várni,hogy bepuhuljon.

Nincsenek megjegyzések: